Making sense of audience engagement

Een gouden tip voor online publicaties rond kunsteducatie, publieksonderzoek, inclusie …: op de website van het Amerikaanse adviesbureau Wolf Brown kan je een hele reeks boeiende artikels, onderzoeksrapporten en boekreferenties terugvinden.

Een inspirerend voorbeeld is ‘Making sense of audience engagement’ van Alan S. Brown en Rebecca Ratzkin (2011). Podiumkunsten- en museumpubliek wordt onder de loep genomen in 11 casestudies. Dat levert fascinerende vergelijkingen op die samenkomen in het model van de ‘Arc of engagement’. Ook de aandacht voor de impact van bezoek aan voorstellingen en tentoonstellingen op langere termijn is interessant.

blog-inge2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation