TIP: een tijdschrift

De Derde Verdieping participeerde aan de conferentie MuseumNext in Genève van 19 tot 21 april. Deze conferentie combineert een open en informele sfeer met inspirerende visies, veel ideeën en concrete praktijkvoorbeelden van collega’s over de hele wereld.

museumnext

De eerste ontdekking zat echter in mijn ‘conferentietas’. Naast het programma en de obligate folders en brochures, vond ik er een interessant tijdschrift genaamd Museum-iD, met als baseline “original thinking for museum innovators“. Het tijdschrift combineert een fraaie vormgeving en veel foto’s met goede inhoudelijke artikelen. Zo staat er in dit nummer een uitgebreid artikel over het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum in New York, naar aanleiding van hun heropening. Hun kersverse ‘digitale pen’ is vernieuwend en legt een mooie link tussen digitale hulpmiddelen en de fysieke activiteit: “Symbolizing and embodying human creativity, the Pen is a key part of every visitor experience.” Museum-iD zegt dat het “forward-looking content“ combineert met “contemporary design“, en dat is niet gelogen.

Het tijdschrift verschijnt drie keer per jaar, maar ook op hun website vind je boeiende teksten. Zoals deze: What will museums be like in the future? Short essay collection by museum leaders and innovators from around the world. Een collectie die helemaal in de geest van het thema van MuseumNext (museums of the future) is geschreven.

Comments are closed.

Post Navigation