GOEDE BEMIDDELINGSVOORBEELDEN GEZOCHT!

Zitbanken, zaalmedewerkers en teksten. Je vindt ze bijna overal, maar veel musea kunnen ze (nog) beter benutten om de bezoekerservaring te optimaliseren. Op de studiedag rond museumbeleving georganiseerd door FARO (1 juni) gaven we tijdens onze lezing voorbeelden van zitbanken die meer bieden dan een zitplaats, van zaalmedewerkers die meer doen dan bewaken en van teksten waar je ook echt iets aan hebt.

In het najaar starten we een blogreeks rond zitbanken, zaalmedewerkers en teksten, en we roepen hiervoor graag jullie hulp in. Kom je tijdens een van je zomerse museumbezoeken in binnen- of buitenland goede voorbeelden tegen? Fotografeer ze en stuur ons je foto (en verhaal) door (info@derdeverdieping.be).

tribune twee

Alvast eentje om de toon te zetten, en de brug te maken naar onze zomerreeks rond de tentoonstelling ‘Uw toren is niet af’ (02.12.2014-08.03.2015 Mechelen). Hier geen eenzame wat verloren zitbank, maar een zitbank/tribune die verschillende functies combineert. Groot genoeg om zowel groepjes in gesprek als solitaire mijmeraars een plek te geven. Op kussentjes die door het publiek werden gemaakt. Met uitzicht op een van de pronkstukken van de tentoonstelling. In een vorm die lezingen en zelfs theatervoorstellingen mogelijk maakt. Met teksten die prikkelen om na te denken en in dialoog te gaan.

tribune tekst

De Derde Verdieping wenst je een inspirerende en ontspannen zomer toe!

Comments are closed.

Post Navigation